Podotherapie

Het woord podo komt uit het Grieks en betekend voet. Podotherapie is dus vrij vertaald voettherapie.

Bij ShoeRama werken wij al jaren samen met podotherapeuten en pedicures.

Bijna 70% van de Nederlanders heeft klachten aan haar of zijn voeten. Door een goede analyse te laten maken kunnen wij u helpen de klachten te verminderen/voorkomen.

Als u enige vorm van voetpijn of ongemak voelt in verband met uw onderbenen of voeten, dan kunt u hoogstwaarschijnlijk worden gediagnosticeerd en behandeld met podotherapeutische geneeskunde. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen waarom u een podotherapeut zou kunnen bezoeken:

  • Hamertenen en eeltknobbels: Hamertenen en eeltknobbels zijn problemen met de botten van uw voeten; een hamerteen is een teen die niet goed buigt, terwijl een bunion optreedt wanneer het gewricht van de grote teen op zijn plaats wordt geduwd.
  • Artritis: De voet heeft 33 verschillende gewrichten, wat betekent dat het een uitstekende kandidaat is voor artritis, die over het algemeen kan worden veroorzaakt door normale slijtage en ontsteking van de gewrichten. Podotherapeuten kunnen artritis van de voet behandelen met orthopedische schoenen, medicijnen en fysiotherapie. In het ergste geval kan dit worden behandeld met een operatie. Dit is ook vaak gerelateerd aan sportgeneeskunde.
  • Hielpijn: Hielpijn is een veelvoorkomend probleem waar de meeste mensen op een bepaald moment mee te maken kunnen krijgen, waarbij hielspoor de meest voorkomende oorzaak van hielpijn is (ophoping van kalk aan de onderkant van het bot, veroorzaakt door overgewicht, ernstig -passende schoenen, of overmatig hardlopen). Andere oorzaken van hielpijn zijn fasciitis plantaris en achillespeesontsteking.
  • Verstuikingen en breuken: Verstuikingen en breuken komen vaak voor rond de voeten en enkels, vooral als het om sporten gaat. Podotherapeuten werken vaak met sportgeneeskunde, omdat atleten vaak gespecialiseerde zorg nodig hebben voor hun voet- en enkelproblemen.
  • Nagelafwijkingen: Infecties van de teennagels komen veel voor, veroorzaakt door ingegroeide teennagels of schimmel. Nagels moeten mogelijk goed worden geknipt of verwijderd wanneer dit gebeurt, wat het beste kan worden gedaan door een podotherapeut.
  • Groeipijn: Kinderen kunnen tijdens groeiperiodes soms groeipijnen in hun voeten krijgen en hebben de hulp van een podotherapeut nodig om zich goed aan te passen. Wanneer een kind platvoeten heeft, tenen die niet goed op één lijn liggen of naar binnen wijzende voeten, kan een podotherapeut beugels, inlegzolen, speciale voet enkeloefeningen of een operatie aanbevelen.

 Neem contact met ons op voor de dichtsbijzijnde podotherapeut waar wij mee samenwerken. 0416-274940

De podotherapeuten waar wij mee samenwerken zijn lid van NVVP